BitTorrent handleiding: Stap 1: client downloaden

BitTorrent handleiding: Stap 1: client downloaden

Om met BitTorrent te kunnen werken heb je een zogenaamde client nodig. Dit is het programma waarmee je de downloads regelt. Er bestaan veel verschillende clients, die allemaal gratis te downloaden zijn. Omdat Azureus een van de meest gebruikte is, volgt hieronder het installatie proces.


Om Azureus goed te kunnen gebruiken heb je Java nodig, de programmeertaal waarin Azureus geschreven is. Dit is gemakkelijk en gratis te downloaden en kan geen spyware bevatten. Volg deze link en klik op download achter ‘Windows (XPI)’. Kies tijdens de installatie voor typical setup en klik op accept. Java wordt nu geïnstalleerd, dit kan even duren. Klik na de installatie op Finish. Java is nu geïnstalleerd.


Vervolgens gaan we Azureus zelf downloaden. Ga hiervoor naar deze link en klik op het bovenste windows logo onder ‘latest Azureus release’. Op de volgende pagina zoek je in de lijst naar Nederland (The Netherlands) en klik je daarnaast op download. Als je Internet Explorer gebruikt wordt er nu gevraagd of je het bestand wilt opslaan of wilt uitvoeren. Kies voor uitvoeren. Azureus wordt nu gedownload, waarna de installatie begint. Klik in het setup scherm op I Agree. Klik daarna op Next en dan op Install. Wacht tot er ‘setup complete’ staat en klik op close. Azureus is nu geïnstalleerd!

Het downloaden kan nu bijna beginnen, Azureus hoeft alleen nog maar geconfigureerd te worden. Dit is echter zo gepiept. Om Azureus te starten druk je op de Start knop van Windows, ga je naar alle programma’s en klik je Azureus. Azureus opent nu* en er verschijnt een venster. Kies Nederlands uit het talenscherm en klik op volgende. Selecteer onder Gebruikers kennis het vakje naast Experts, en klik op volgende. In het volgende scherm selecteer je je verbindingssnelheid naast ‘lijn’ en klik je op volgende. In het scherm waar je daarna terecht komt moet je een poort invullen. Je kunt in het vakje ‘inkomende TCP luister poort’ een willekeurig getal tussen de 7000 en 60000 invullen. Klik op test. Als je nu een foutmelding krijgt, probeer dan een andere poort en/of controleer je firewall instellingen. Als alles OK is druk je op Volgende. In het laatste venster kun je een map aangeven waar de torrentbestanden opgeslagen zullen worden. Dit is niet de map waar je films, software, muziek of wat dan ook uiteindelijk in opgeslagen zal worden, dus deze kun je laten staan. Klik op voltooien en daarna op sluiten. Azureus is nu geïnstalleerd en geconfigureerd, en je kunt eindelijk beginnen met het zoeken naar en downloaden van films, software, muziek, etc!


Klik hier om naar de download handleiding te gaan.

Zoek je een alternatief voor Azureus, klik dan hier om naar onze client pagina te gaan.


*Als je de firewall van windows gebruikt, kan er bij het openen van Azureus een scherm verschijnen dat vraagt of dat Azureus geblokkeert moet worden. Als je een andere firewall gebruikt kan een soortgelijke melding verschijnen. Bij deze melding kies je tijdens het gebruiken van Azureus altijd voor ‘Blokkering opheffen’.

 

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

20 thoughts on “BitTorrent handleiding: Stap 1: client downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *