BitTorrent handleiding: Stap 1: client downloaden

BitTorrent handleiding: Stap 1: client downloaden

Om met BitTorrent te kunnen werken heb je een zogenaamde client nodig. Dit is het programma waarmee je de downloads regelt. Er bestaan veel verschillende clients, die allemaal gratis te downloaden zijn. Omdat Azureus een van de meest gebruikte is, volgt hieronder het installatie proces.


Om Azureus goed te kunnen gebruiken heb je Java nodig, de programmeertaal waarin Azureus geschreven is. Dit is gemakkelijk en gratis te downloaden en kan geen spyware bevatten. Volg deze link en klik op download achter ‘Windows (XPI)’. Kies tijdens de installatie voor typical setup en klik op accept. Java wordt nu geïnstalleerd, dit kan even duren. Klik na de installatie op Finish. Java is nu geïnstalleerd.


Vervolgens gaan we Azureus zelf downloaden. Ga hiervoor naar deze link en klik op het bovenste windows logo onder ‘latest Azureus release’. Op de volgende pagina zoek je in de lijst naar Nederland (The Netherlands) en klik je daarnaast op download. Als je Internet Explorer gebruikt wordt er nu gevraagd of je het bestand wilt opslaan of wilt uitvoeren. Kies voor uitvoeren. Azureus wordt nu gedownload, waarna de installatie begint. Klik in het setup scherm op I Agree. Klik daarna op Next en dan op Install. Wacht tot er ‘setup complete’ staat en klik op close. Azureus is nu geïnstalleerd!

Het downloaden kan nu bijna beginnen, Azureus hoeft alleen nog maar geconfigureerd te worden. Dit is echter zo gepiept. Om Azureus te starten druk je op de Start knop van Windows, ga je naar alle programma’s en klik je Azureus. Azureus opent nu* en er verschijnt een venster. Kies Nederlands uit het talenscherm en klik op volgende. Selecteer onder Gebruikers kennis het vakje naast Experts, en klik op volgende. In het volgende scherm selecteer je je verbindingssnelheid naast ‘lijn’ en klik je op volgende. In het scherm waar je daarna terecht komt moet je een poort invullen. Je kunt in het vakje ‘inkomende TCP luister poort’ een willekeurig getal tussen de 7000 en 60000 invullen. Klik op test. Als je nu een foutmelding krijgt, probeer dan een andere poort en/of controleer je firewall instellingen. Als alles OK is druk je op Volgende. In het laatste venster kun je een map aangeven waar de torrentbestanden opgeslagen zullen worden. Dit is niet de map waar je films, software, muziek of wat dan ook uiteindelijk in opgeslagen zal worden, dus deze kun je laten staan. Klik op voltooien en daarna op sluiten. Azureus is nu geïnstalleerd en geconfigureerd, en je kunt eindelijk beginnen met het zoeken naar en downloaden van films, software, muziek, etc!


Klik hier om naar de download handleiding te gaan.

Zoek je een alternatief voor Azureus, klik dan hier om naar onze client pagina te gaan.


*Als je de firewall van windows gebruikt, kan er bij het openen van Azureus een scherm verschijnen dat vraagt of dat Azureus geblokkeert moet worden. Als je een andere firewall gebruikt kan een soortgelijke melding verschijnen. Bij deze melding kies je tijdens het gebruiken van Azureus altijd voor ‘Blokkering opheffen’.

 

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

20 Responses to “BitTorrent handleiding: Stap 1: client downloaden”

 1. hoi,
  Ik heb gebrobeerd om Azureus te downloaden, maar dit lukt niet weten jullie waarom dit niet wil? heb al Java geïnstaleerd.

  remco

 2. Gebruik gewoon utorrent! Geen installatie nodig en veel gebruikt!

 3. ik wil graag films downloaden

 4. Ik heb gedrukt op blokkering behouden ipv blokkering opheffen voordat ik de onderste tekst las, hoe kan ik nu toch de blokkering opheffen?

 5. gewoon naar http://www.google.nl dan tik je file-hippo in en dan Azureus

 6. bij mij start het niet op…
  hij start wel het opstartscherm op maar zegt dan dat het verkeerd is afgesloten. Ook bij de eerste keer.

 7. hey!!

  Azureus is overgegaan in Vuze!!
  Dat krijg ik te zien als ik op de azureus link klik..

 8. ik ben klaar met downlauden en nu?

 9. Ik zou nooit kiezen voor Azureus/Vuze.
  Neem liever uTorrent, dat is veel prettiger eb duidelijker voor beginners.

 10. ik wil graag films downloaden en kijken op mijn computer, welk programma moet ik gebruiken?

 11. ik heb een paar weken gay porno kunnen downloaden maar als ik nu op de zoekopdracht druk vind hij bijna niets meer
  hoe kan dat?

 12. Ik heb alles geinstalleerd alleen jullie geven aan bij bovenste windows logo onder ‘latest Azureus release’
  maar daar staat ‘latest vuze release’ daarna geven jullie aan dat je op the netherlands moet klikken maar dat staat er niet.Er staat wel helemaal bovenaan download azureus en als je dat doet heb je vuze staan ipv azureus in start.

 13. is vuze, azureus?

 14. Ik heb mij aangemeld en dan zou ik een mail krijgen waarmee ik dit kan bevestigen. maar deze mail krijg ik niet binnen hoe kan dat?

 15. Hoii!

  Allereerst wil ik zeggen dat ik het een heel duidelijke site vind! Mijn complimenten!! Maar nu vraag ik mij af: is dit gratis of moet ik per fil o.i.d. betalen?

  Groetjes Marijke

 16. hey ik wil graag microtorrent gebruiken alleen hij wil niet installeren! ik kan hem wel downloaden, maar als ik dan zeg dat ie moet installeren vertelt hij me dat hij em gaat installeren, maar hij doet vervolgens niks… kan iemand mij hiermee helpen?

 17. bittorrent is ook een goede is voledig nederlands instelbaar dus makkelijk voor de mensen die niet goed andere talen kunnen !! veel suc6

 18. kun je utorrent ook voor films gebruiken?

 19. Heb jaren Azureus gebruikt, maar ben een maand of wat geleden overgestapt naar Utorrent. Het was even wennen, maar wil nu niet meer terug naar Azureus/Vuze

 20. Je kan niet kiezen voor Nederlands

Leave a Reply