Torrent downloaden


BitTorrent handleiding: Stap 3: torrent downloaden

Als het goed is zit je nu op de informatie pagina van de torrent die je zelf hebt uitgekozen. Is dit niet het geval dan heb je de vorige stappen overgeslagen, en klik je hier.

Klik op download deze torrent. Als je Windows Explorer als browser gebruikt, wordt je nu gevraagd of dat je het bestand wilt opslaan of wilt openen. Klik op openen. Azureus wordt nu automatisch geopend en vraagt waar je het bestand wil opslaan. Het is aan te raden een aparte download map aan te maken voor je torrents, maar niet nodig. In het veld onder ‘Locatie om data op te slaan’ staat waar het te downloaden bestand zal worden opgeslagen. Wil je dat het in een andere map wordt opgeslagen, klik dan op Bladeren… naast het veld, selecteer de gewenste folder, en klik op Ok. Je bent dan weer terug in hetzelfde scherm. Klik nu rechts onder op Ok. Azureus begint nu met het downloaden van de bestanden! Zodra de bestanden gedownload zijn ze te vinden in de map die je als downloadlocatie hebt aangegeven.

Je kunt nu de software gebruiken, bestanden openen, muziek beluisteren of films branden en/of bekijken! Als je hier hulp bij nodig hebt kun je naar onze bestanden openen / films branden sectie gaan.


Wat extra informatie over het werken met Azureus:

Het scherm van Azureus is horizontaal opgesplitst in een download en een upload sectie. De torrent die je zojuist hebt aangezet zal in het bovenste vak verschijnen, het download scherm. Hier zie je alle torrents die je op dat moment aan het downloaden zijn. Per torrent zie je onder hier een aantal gegevens staan:

 • Status: geeft de status van je verbinding aan
 • Naam: de naam van de torrent
 • Grootte: de grootte van de torrent.
 • Gedownload: hoeveel je al gedownload hebt in MB’s en GB’s
 • Gedaan:  geeft aan hoeveel procent van de torrent je al binnen hebt
 • Status: geeft de status aan, de torrent kan bijvoorbeeld ‘Downloaden’ of ‘Gestopt’ zijn.
 • Uploaders: laat zien hoeveel seeders er zijn
 • Ontvangers: laat zien hoeveel leechers er zijn
 • Downloadsnelheid: je downloadsnelheid in Kb per seconde
  Uploadsnelheid: je uploadsnelheid in Kb per seconde
 • ETA: toont de geschatte tijd tot het voltooien van de download
 • Max Up Snelheid: hier staat de maximale upload snelheid die je voor deze torrent hebt ingesteld. Een maximale upload snelheid kun je instellen door met de rechter muisknop op de torrent te klikken, met de cursor op Geavanceerd en vervolgens op Wijzig upload snelheid. Je kunt nu je gewenste maximale upload snelheid instellen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je meerdere torrents tegelijk upload en je wilt andere voorrang geven. Hetzelfde principe geld voor de maximale download snelheid.

In het scherm daaronder zie je het upload vak, met daarin alle torrents die je al volledig gedownload hebt. Alle gegevens die voor het bovenste vak vermeld staan, gelden hier ook. Hier echter is ook informate over de ‘Deelverhouding’ toegevoegd. Je deelverhouding geeft aan hoeveel je geupload hebt ten opzichte van de totale download. Als je een torrent gedownload hebt van 1Gb en je hebt 1,2 Gb geupload, is je deelverhoudign dus 1.200. Dit is vooral belangrijk als je via een privé tracker download. Informatie over privé torrent sites vind je onder deze link.

Je kunt te allen tijde downloads en uploads in Azureus stopzetten. Dit doe je door de torrent aan te klikken en vervolgens op de rode vierkante stopknop bovenin het venster te dukken. De torrent is nu gestopt met download en uploaden. Wil je de torrent weer hervatten, dan klik je deze aan en druk je op de groene play knop. Als je de torrent geheel uit Azureus wilt verwijderen, klik je deze aan en druk je op het rode kruis. Hoe zo’n torrent alsnog hervat kan worden kun je lezen in onze veelgestelde vragen sectie.

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

39 thoughts on “Torrent downloaden

 • Ik heb de handleiding opgevolgd voor het downloaden van java en Azureus, maar ik krijg de volgende foutmelding: mislukt om een listen op poort UDP-48271 te maken.. Wat heb ik fout gedaan en hoe kan ik het herstellen?
  Alvast bedankt!

 • In poort UBO-48271 verslikte Bitlord (die ik gebruik) zich ook in, na uitschakelen van de firewall van windows was dat probleem bij mij de wereld uit

  suc7

 • Mensen, hoe kan het dat de download binnendruppelt?? Resterende download tijd (voor 1 film) staat nu al op 15 dagen!! Downloadsnelheid heb ik al op ongelimiteerd staan. Internetsnelheid is 54,0 Mbps, iemand een idee?

  Thanks.

 • Om avi files naar psp te krijgen moet je de AiO van allok software downloaden, daar zit een util in die dat kan…… kan trouwens iedereen die software aan raden, een videi_ts folder branden in ong. 7 minuten is toch heel wat sneller als andere software om wil laten geloven………………….. !!

 • He Thijs >> quote: Resterende download tijd (voor 1 film) staat nu al op 15 dagen!! Downloadsnelheid heb ik al op ongelimiteerd staan. Internetsnelheid is 54,0 Mbps, iemand een idee? >> unquote…… kan te maken hebben met je ISP als je breedband via de kabel hebt, kan dat probleem zich voordoen ISP’s beloven een snelheid die ze never kunnen halen (via de kabel dus) als er namelijk meerder mensen in de zelfde straat bij de zelfde provider zitten (wat meestal wel zo is), dan maken die allemaal tegelijk gebruik van die zelfde (beloofde) snelheid, wat dus in praktijk betekent dat ze allemaal een beetje krijgen, met ADSL, heb je daar geen problemen mee, dan heb je een eigen portal waarmee je I-net op gaat dus constante snelheid !!! maar bij mij komt het ook nog wel eens voor dat ik lang moeten wachten eer een film helemaal binnen is (98,2 % binnen en dan soms een week moeten waachten op de resterende(1.8 %), is geen uitzondering hoor, ligt zuiver aan de seeders…………!!

 • ik heb utorrent … normaal gezien max 10kb/s met veel seeds …

  wat heb ik gedaan … er was zo’n hele test of je wel maximaal gebruik maakte van je connectie … rarara, dat was het niet 😀

  wat je eigenlijk moet doen, is een statisch (vast) ip adres krijgen (hoe je dat allemaal vind = google), en dan je PORT waar alle downloads doorkomen FORWARDEN (vraag me niet wat het is, het is gwoon een aanpassinkje maken op je modem)

  nu haal ik snelheden tot 500mb/s voor dezelfde torrent 😉

 • ik heb net een film gedownload.
  het is een avi bestand, en die heb ik op een dvd gezet met het programma: CDBurnerXP
  alles verloop prima, maar als ik hem in de dvdspeler doe, doet hij het niet!!
  waarschijnljik komt dit doordat het een avi bestand is, maar hoe moet het dan wel? kan iemand mij helpen!?!?!?!?
  alvast bedankt!

 • bij mij gaat het heel langzaam en af en toe loopt hij vast. hoort dat?
  anders gebruik ik liever limwire.
  Is dit trouwens legaal?

 • Fff met nero naar DvD zetten het avi file moet omgezet worden naar .bup .ifo .vob bestanden, daarna kan je hem wel gewoon in de dvd speler afspelen…. ik zelf gebruik nero nooit, ik doe het met Allok avi to dvd

  Suc6
  Peter

 • Ja vooral limewire gebruiken…. dat proggy installeert een hoop narigheid op de achtergrond zoals spyware en meer ongein……. ik download alles met torrents…. maar als je toch zonodig een gewoon P2P proggy gebruiken wil, neem dan Soulseek versie 1.56c, die is clean !!!!!!

  Suc7
  Peter

 • kan iemnd me helpen met dit probleem; mislukt om een listen op poort UDP-65000 te maken.. ik gebruik azureus vuze en sindskort krijg ik steeds hier een pop up van? iemand een oplossing hiervoor?

 • ik heb net harry potter en de orde van de fenix gedownload speel ik de film af krijg ik alleen maar geluid geen beeld heeft iemand er een verklaring voor?

 • Hallo allemaal.
  Kan iemand me advies geven?
  Ik heb alles gedaan op deze site heb ook de torrents enzo in Vuze gezet en nu beginnen ze niet met downloaden er gebeurt niks er wordt ook alleen maar bij 1 van de 2 films tijd berekend en dat staat op 15 dagen en daar heb ik geen tijd voor ik wil ze namenlijk op mijn iPod touch zetten om op vakantie te kijken dus..
  Kan iemand me advies geven??
  Alvast bedank groetjesss

 • Hallo,
  is er iemand die mij kan helpen,
  ik heb een andere pc neergezet een celeron2600
  maar nu geeft deze in utorrent, bittorrent of azureus aan dat de poort niet open staat, dit is wel het geval maar de programma’s blijven aangeven dat de poort gesloten is, terwijl deze toch openstaat.
  weet iemand hier de oplossing voor.

 • ik heb net harry potter en de orde van de fenix gedownload speel ik de film af krijg ik alleen maar geluid geen beeld heeft iemand er een verklaring voor?

  Om beeld te krijgen moet je codecs downloaden.

  K-lite codec pack
  als het nog steeds niet lukt
  codec pack van microsoft.

  Het is welke je wilt..

  Successs

 • Hello,

  Just downloaded a film for first time.I can play him in Vuze but i want to burn him on a dvd.I use Nero but how do i get van Vuze to Nero?

  Thx

 • @ Nico,

  Vuze is alleen maar een programma om je torrents te downloaden, Nero is een brand-programma.

  Als je download (via Vuze) klaar is, kan je het bestand met Nero openen en branden.

 • hey,
  wanneer ik van the pirate bay een torrent (film) download vraagt de pc inderdaad of ik het bestand wil openen of opslaan.ik open het met vuze (de nieuwe naam van azureus).allemaal geen probleem,maar de pc vraagt niet in welke map ik de download wil opslaan!
  als ik de film wil branden kan ik hem alleeen terugvinden in het document azureus downloads.maar de pc meldt dan dat er geen bruikbare dvd-bestanden te vinden zijn in de opgegeven locatie.
  ook een download verslepen naar een map lukt niet.

  mijn vraag is nu:
  hoe krijg ik de gedownloade films probleemloos in een map,zodat ik ze op een dvd-r schijf kan branden

  PS: met de grootte, bestandstypes… is volgens the pirate bay niks mis,het zijn dvd-bestanden

 • Erm… tijd geleden dat ik voor t laatst vuze heb gebruikt werk nu met Utorrent werkt iets smoother….. iig In instellingen/settings tab kan je ergens je doel locatie opgeven voor zowel bezige als afgeronde download taken…. Gewoon daar even controleren waar hij t spul laat en desnoods weizigen
  veel succes

 • hallo allemaal,

  ik heb een film gedownload op de site piraten bay maar als ik hem heb opgeslagen dan staat hij gewoon in een mapje, maar als ik hem wil afspelen dan geeft hij aan dat ik een of andere .torrent moet downloaden. weet iemand waar ik die kan downloaden

 • hoooi,
  ik heb nou alles gedownload behalve die torrent, maar daar kan ik niet op klikken. Er staat klik nu op download deze torrent maar dat kan helemaal niet.
  Wat moet ik nou doen?

 • ik probeer torrent te downloaden maar er komt telkens op het scherm ‘404 not found’.
  Hoe komt dit en wat kan ik hier aan doen?

 • HAHAHA om terug te komen op deze topic , ga kijken hoe je je routerinstellingen optimaliseert, je vuze instellingen optimaliseert, kijken of er genoeg seeders in verhouding van leechers zijn, bijv. een film met 400 seeders en 350 leechers download veel langzamer dan een film met 200 seeders en 20 leechers. alles gaat om verhouding met torrents , daarbij adviseer ik iedereen die niet bekend is met VLC media player dat te downloaden , want dan zijn er geen problemen met het afspelen van gedownloade media. daarbij is dit allemaal te googlen en ben ik ook geen expert maar kan ik alles wat ik wil weten terugvinden door te het op te zoeken op…. je raadt het al.. google! succes mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is!

 • Ik heb black swan gedownload en vanmiddag heb ik een kwartiertje gekeken, ging allemaal goed en snel.
  Maar ik wil hem net gaan afkijken en nu krijg ik ineens geen beeld meer ofzo..

  Dan staat er links onderin dat er teveel netwerk gebruik is ofzo maar ik heb voor de rest niks anders aan staan, hoe kan dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *