BitTorrent informatie: Wat is BitTorrent?

BitTorrent is een relatief nieuwe manier van downloaden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het delen van grote bestanden, zoals films, software, en games. De nieuwste van de nieuwste releases worden aangeboden, en zo goed als alles is te vinden, van DVD films tot complete muziek albums.

BitTorrent is een p2p (peer-to-peer) systeem, oftewel ‘van gebruiker naar gebruiker’. Het maakt gebruik van een centrale locatie, de tracker, die de downloads regelt maar zelf geen bestanden aanbiedt. Met BitTorrent kun je veel sneller downloaden dan met download programma’s als KaZaa. Dit komt doordat de tracker ervoor zorgt dat iedereen die dezelfde torrent download met een ander stukje begint, zodat iedereen elkaar iets te bieden heeft. Zodra je begint met downloaden, begin je ook meteen de stukjes die je al binnen hebt te delen (uploaden) met andere gebruikers. Omdat iedereen tegelijkertijd van elkaar downloadt en uploadt is de snelheid niet beperkt tot de uploadsnelheid van een enkele aanbieder, maar kan in het optimale geval de som zijn van de uploadsnelheden van alle actieve aanbieders. Dat maakt BitTorrent zo krachtig.

Wil je zo snel mogelijk beginnen met downloaden? Ga dan naar de BitTorrent handleiding.
Voor meer achtergrondinformatie kun je onder andere terecht in onze veelgestelde vragen sectie, of bij de verklarende woordenlijst.

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

15 thoughts on “BitTorrent informatie: Wat is BitTorrent?

 • EINDELIJK eens een duidelijke uitlen en handleiding wat betreft BitTorrent !
  Geficiteerd aan de initiatiefnemers ! PROFiciat !

 • ik heb een klein vraagje, is het zo dat bitTorrent je internet verbinding trager maakt? ik heb namelijk het idee als ik bitTorrent heb geinstaleerd dat me internet slomer wordt
  als iemand wat weet graag antwoorden

  bedankt!

 • hallo daar ik heb stappenplan gevolgt zoals op deze site staat vermeld!ik heb nu azureus en java opgeslagen en geinstalleerd.waar kan ik dan films downloaden en niet clips?enne wanneer gebruik ik het bittorent icoon?groetjes safir

 • ik begrijp het torrent ding nog niet zo goed, als je op een site de torrent download(bijv. een spel van 3 gig.)
  heb je de spel dan al gedownload, of moet je het nog downloaden met een p2p progamma? want ik heb de torrent al gedownload en een winrar bestand van ongeveer 3 gigabyte, is dat de progamma die ik moet uit pakken, want nu is hij nog bezig met download volgens de gegevens.

 • Bittorrents downloaden maakt je pc niet op zich niet trager.
  Wel kan hij trager reageren op het moment dat je aan het downloaden bent omdat dat hard werken is voor je pc’tje..

  Je internetverbinding is langzamer terwijl je downloadt omdat er nou eenmaal maar een bepaalde hoeveelheid info tegelijk verzonden/ontvangen kan worden.

  @Serkan:
  Dat kan met je instellingen in BitComet te maken hebben, of met je verbindingsinstellingen.
  Ligt er ook nog aan wat voor internetverbinding/abbo je hebt.
  BTW: hoe sloom is “sloom”bij jou dan?

 • @ Tabber:
  Om Bittorrents te downloaden moet je altijd een p2p-client (=programma) hebben.
  Als je die geinstalleerd hebt, opent dat zich vanzelf op het moment dat je op een site de link (bv “download deze torrent”) aanklikt.

  Een aantal veelgebruikte programma’s zijn :
  Vuze, Bitlord, BitTornado, BitComet.

  Zelf gebruik ik Vuze, ben er erg tevreden over.

 • ik heb madagascar 2 gedownload en nou moest ik het rar bestand met winrar omzetten.
  nou komt dr te staan dat ik een password in moet vullen weet iemand hoe ik daar aan moet komen?

 • Vraagje van iemand voor wie software helaas vaak meer vragen dan antwoorden oplevert… Mijn zoon heeft u torrent op zijn computer, maar kan nu diverse programma’s (zoals word) niet meer openen. Als hij word probeert te openen, komt de melding “Unable to load “Winword.exe”: invalid torrent file. Ik heb geprobeerd u torrent te verwijderen, maar dat lukt niet. Wie helpt me verder?

 • Ik snap er nog steeds geen hol van. Ik heb BitTorrent gedownload, en daarin DragonBallZ. Wat moet ik doen nadat ik DBZ heb gedownload in BitTorrent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *