BitTorrent informatie: Films downloaden

Films downloaden

Op deze pagina wordt uitgelegd waar je op kunt letten voordat je films gaat downloaden. Ben je op zoek naar een handleiding voor het downloaden van films via BitTorrent, ga dan naar de bittorrent handleiding.

Wanneer je bezig bent met films downloaden via BitTorrent zul je veel onbekende termen tegenkomen zoals CAM, DVD-SCREENER of DIVX. Deze termen staan vaak in de titel, in de beschrijving, en in het .nfo bestand van de torrent. Het is erg belangrijk dat je deze termen begrijpt, want ze geven het formaat en de kwaliteit van de te downloaden films aan.


Allereerst zullen we kijken naar de verschillende formaten. Films die je download via BitTorrent zullen waarschijnlijk in één van deze formaten zijn:

 • DVD-R
 • DIVX
 • XVID
 • VCD
 • SVCD

Een film in DVD-R formaat is wat kwaliteit betreft bijna niet te onderscheiden van een gewone DVD. Daardoor zijn deze bestanden ook veel groter dan bestanden in andere formaten. Vaak hebben deze films alle opties van een normale DVD die je in de winkel zou kopen, zoals navigatie menu’s, keuze uit verschillende talen, ondertiteling, en audio.

Films in DVD-R formaat worden gedownload als image bestanden of DVD video bestanden. Deze moeten dan op een dvd gebrand worden, waarna ze op een gewone dvd speler bekeken kunnen worden. Ze kunnen ook gemount worden, waarna ze via de computer te bekijken zijn. Een DVD-R film is meestal zo rond de 4,5 Gb groot, zodat ze precies op een lege dvd te branden zijn. Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, kun je dus het beste dvd-r films downloaden.

Veel films die aangeboden worden via BitTorrent zijn in een DIVX of XVID formaat. DIVX en XVID zijn technieken om de grootte van een film te verkleinen, zodat ze gemakkelijk via internet verspreid kunnen worden. Door de verkleining is de beeldkwaliteit minder goed dan bij DVD-R films. DIVX en XVID films kun je meestal als .AVI bestand downloaden, en zijn over het algemeen tussen de 500Mb en 1.5Gb groot. Als je problemen hebt met het openen en bekijken van een dergelijk bestand kun je het beste even onze handleiding voor het afspelen van videobestanden lezen.

VCD en SVCD staat voor Video Compact Disc en Super Video Compact Disc. Films in deze formaten worden meestal als .mpeg bestanden gedownload. Dergelijke bestanden kun je direct op je computer afspelen, maar je kunt ze ook op een cd branden. Daarna kun je de Video CD dan op zo goed als elke DVD speler bekijken. De kwaliteit van films in dit formaat variert, maar is ongeveer te vergelijking met de kwaliteit van DIVX. Een handleiding voor het afspelen van video bestanden vind je hier, en een handleiding voor het branden van VCD’s vind je hier.


Behalve het formaat van de te downloaden film, zijn er ook een aantal termen waaruit je kunt opmaken van welke kwaliteit de film is. Deze termen vind je bij het downloaden van films vaak terug in de naam van de torrent, en soms ook in de beschrijving of het .nfo bestand. Hier volgt een overzicht van veelvoorkomende termen:

CAM

Een film waarbij het woord CAM in de titel of in de beschrijving staat is een film die gemaakt is door met een videocamera de film in de bioscoop te filmen. De beelden kunnen bewegen als de camera niet op een statief stond, en het kan gefilmd zijn vanuit een vreemde hoek. Ook kan het zijn dat je achtergrond geluiden zoals gepraat of gelach hoort, omdat het geluid is opgenomen door de videocamera zelf. Er kunnen zelfs mensen voorbij lopen. Vaak gaat het hier om zeer nieuwe films die nog niet anders verkrijgbaar zijn. De kwaliteit wisselt echter van slecht tot middelmatig.

TELESYNC (TS)

Net zoals bij een CAM film is deze opgenomen in een bioscoop. Het verschil is alleen dat het geluid hierbij direct wordt opgenomen uit een speciale aansluiting in bijvoorbeeld de armleuning van een stoel in de bioscoop. Ook is het vaak zo dat deze opgenomen worden in een lege zaal, soms vanuit de projectieruimte, waardoor de kwaliteit beter zou moeten zijn dan bij een CAM film. Toch varieerd de kwaliteit sterk.

TELECINE (TC)

Bij telecine is de film direct vanuit de filmband gedigitaliseerd. De beeld en geluidskwaliteit zouden hierbij heel goed moeten zijn.

SCREENER (SRC)

Een screener is een gedigitaliseerde kopie van een VHS videoband die eigenlijk alleen voor promotionele doeleinde gebruikt diende te worden. Dergelijke videobanden worden bijvoorbeeld naar de pers gestuurd voordat de film uitkomt. Tijdens een screener zijn er af en toe copyright berichten zichtbaar, bijvoorbeeld eens in de 20 minuten. Het kan ook gebeuren dat er fragmenten in zwart-wit zijn, of dat er een teller in beeld staat. Dit alles om distributie te voorkomen. Deze screeners worden vaak overgezet naar VCD, en zijn van wisselende kwaliteit.

DVD-SCREENER (DVDsrc)

Dit is te vergelijken met de gewone screener, alleen is de bron van de film hier een DVD in plaats van een VHS tape. Hierdoor is de kwaliteit over het algemeen goed. De nadelen zijn hetzelfde: af en toe zijn er copyright berichten zichtbaar, bijvoorbeeld eens in de 20 minuten. Het kan ook gebeuren dat er fragmenten in zwart-wit zijn, of dat er een teller in beeld staat. Dit alles om distributie te voorkomen. DVD-SCREENERS worden meestal overgezet naar DIVX of SCVD.

DVDrip

Een exacte kopie van de DVD zoals die in de winkels ligt. Vaak zijn deze al beschikbaar voordat de DVD daadwerkelijk te koop is. De kwaliteit is uitstekend. Meestal worden DVDrips uitgebracht op DVD-R formaat of in DIVX formaat.

VHSrip

Een film die gedigitaliseerd is met als bron een VHS videoband. De kwaliteit hiervan wisseld.

TVrip

Dit zijn vaak televisieafleveringen met als bron kabel of sattelietontvangst. Kwaliteit verschilt. Is voornamelijk te vinden in DIVX/XVID en (S)VCD.

DIVX Re-Enc

Een film met een VCD als bron, die opnieuw gedigitaliseerd en kleiner gemaakt is. Vaak erg kleine bestanden, maar vooral ook erg slechte kwaliteit.

WORKPRINT (WP)

Dit is een kopie van een film die nog niet af is. Deze uitgaves kunnen dus enorm verschillen van de uiteindelijke film. Zo kunnen er scenes missen of juist nog niet geschrapt zijn, de muziek kan missen of anders zijn, etc. De kwaliteit verschilt.

WATERMARK

Deze films hebben een logo of tekst als watermark.

DUPE

Deze term geeft aan dat de film al als torrent wordt aangeboden. Dergelijke torrents voegen dus niets toe.

PROPER

Films die al eens eerder zijn uitgegeven als torrent, maar van betere kwaliteit zijn dan vorige keren, worden aangeduid met PROPER. Soms echter wordt de term misbruikt om ervoor te zorgen dat de film niet als DUPE bestempeld wordt. Een reden voor de nieuwe versie moet daarom altijd worden aangegeven in het .nfo bestand.

LIMITED

Het gaat hier om een film die maar korte tijd in de bioscoop draait, en vaak in minder dan 250 bioscopen te zien is. Veelal zijn dit filmhuis / arthouse films.

OST

Staat voor Original SoundTrack. Dit is de soundtrack (audio cd) van de film, meestal in MP3 formaat.

REPACK

Als er een torrent is uitgegeven met fouten erin, volgt er daarna vaak een REPACK van dezelfde film, waarmee de problemen verholpen worden.

RECODE

Een recode is een film die al eerder als torrent is uitgegeven maar waaraan veranderingen zijn gemaakt, zoals het verwijderen van ondertitels of het veranderen van de kleuren. Dit kan soms een verbetering zijn.

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

48 thoughts on “BitTorrent informatie: Films downloaden

 • ik heb twee type torrent wordt niet door windows herkend?
  Nu moet ik een programma in een lijst opzoekn??

  wmv.torrrent en avi.torrent??

  In ieder geval al bedankt voor je hulp

  ik hoop snel wat van je te horen groetjes roy

 • DVDrip

  hoi ik heb een DVDrip gedownload via Bit Torrent, maar hoe brand ik deze op een DVD??
  We hebben oa Nero, maar ook DVD Movie maker.
  Maar het lukt ons niet!!
  Kan je ons miss helpen??

 • mijn media player speelt films niet af, zowel avi als dvdrip fxg, klaxxon. Er komt dan zwart beeld maar krijg wel het geluid. Er schijnt een programma te zijn dat je kan downloaden zodat media player alles afspeelt. Wie kan mij helpen?

 • Neem dan eens een goede player……

  Persoonlijk vind ik die media player van windows waardeloos, en veel te onhandig qua gebruiksvriendelijkheid
  Ik gebruik al jaren media player classic, de all in one codecs instaleren en klaar ben je

  Suc7

 • hoi,
  ik heb step up 2 gedownload.
  maar er zit een watermark doorheen.
  hoe krijg ik die er uit.
  wie kan mij aub helpen.

 • Ik heb de VLC-Mediaplayer gedownload, daar zit een aantal codecs standaard al in, je kan dr binja alles op afspelen, films en muziek

 • je krijgt je watermark er niet uit
  dit kan een filmfoutje zijn

  helaas pindakaas.

  gewoon even een nieuwe downloaden, er staan er vast wel meer op

 • Heb altijd avi-bestanden gebruikt, nooit een probleem. Sinds twee weken heb ik mijn internetsnelheid verhoogd bij de provider, en sindsdien lopen beeld en geluid (20 sec, sneller) niet meer synchroon. Heeft iemand hier een oplossing voor? En bedankt voor deze site!

 • Ik heb met bittorent een avi. film gedownload en al ik die open krijg ik een lijst met bestanden te zien,
  die ik niet kan openen hoe kan ik dit op dvd branden?

 • Je kunt voor het synchroom laten lopen van je geluid en beeld een codec downloaden. Ik had hetzelfde probleem en via het googlen heb ik de oplossing gevonden. Zelf heb ik de SLD Codec gedownload en nu draait alles prima. Succes ermee.

 • Ik gebruik zelf altijd GOM-player in plaats van Windows Mediaplayer. Ontzettend veel mogelijkheden (zoals bijvoorbeeld grootte en plaats ondertiteling) en heel erg duidelijk en simpel in het gebruik. Hij geeft het ook zelf aan als je een bepaalde codec mist en linkt dan naar de juiste internetpagina.

 • Ik heb ook een film gedownload en deze is in avi bestand. Nu wil ik deze op dvd zetten en op de dvdspeler afkijken. Welk progama kan ik het beste gebruiken om dat over te zetten en te branden en zo dat de dolby serround goed blijft. (liefst gratis natuurlijk)

 • Winavi 9.0 dacht ik, ook downloaden en als je het een beetje goed doet kan je ook nog gratis winavi deluxe downloaden. Dit zie je als je aan het converteren bent dat er geen watermark in het beeld is. Het branden gebruik ik meestal Nero.

 • eej mensen

  ik heb wall-e gedowload maar ik weet niet met wat voor progamma ik het moet afspelen
  het is een Wall.E.TS.XviD-PreVail bestand

  kan iemand mij helpen

  p.s. in het nfo bestand staat ookniet hoe het moet

 • hoi ik heb 2 films gedownload en ik krijg heel veel bestanden met ( .r0 en een cijfer) aan het einde wat moet ik doen?

 • Op eVid.nl kan je gratis direct online de nieuwste films bekijken. Misschien handig voor de mensen die niet weten hoe je een film moet downloaden of die hier geen tijd voor hebben..?

 • Het downloaden van een film is op zich geen probleem, alleen dan komt het, ik krijg er geen muziek bij.
  Wie kan mij stapje voor stapje aangeven wat ik dan moet doen en tevens hoe ik het geheel lan branden.

  alvast bedankt.

 • Ik wil een film uit 1978 downloaden :

  LEOPARD IN THE SNOW …….. HOE doe ik dat ?

  ik heb AZUREUS en uTORRENT op mijn pc , naar welke site moet ik gaan om deze film te kunnen downloaden E N te bekijken ??

  Reeds BIJ voorbaat mijn hartelijke dank ,

  Cameron

 • een redelijke torrentsite is: http://www.mininova. (geen registratie)

  Hier staan een hele hoop torrentsites op een rij: torrent .startpagina.nl. Maar hier staan ook veel sites in waarbij je je moet registreren.

  En zoals al eerder bescheven staat: VLC media player.
  Gebruik ik het vaakst, en speelt veel formaten af.
  Tipje: download enkel .AVI .DIVX .XVID bestanden. Deze bestanden zijn kleiner en van prima kwaliteit (98% van de keren.

  Veel plezier met het downloaden!!

 • cameron mc neish

  ga bijvoorbeeld nar google of een torrent site

  type de naam van de film met de soort film extensie dat je wilt voor die film byv; Leopad In the snow.DivX.

  dan kan wel wat krijg of je haalt de extensie weg voor nog meer resultaat.

 • He hallo allemaal
  hier heb je zeker wat aan ten eerste download VLC en AZUREUS VLC speelt alles af en ook muziek dus doe het gewoon
  het progamma azureus is erg goed
  boven in de balk voor zoeken
  tik je AXXO in of KLAXXON dan krijg de beste films die nog maar net in de bios draaien van AXXO is het beste veel plezier er mee heb je nog vragen dan hoor ik het wel groeten owngoalie

 • Haai,, ik heb een film gedownload(opBittorent), maar hij wilt niet open?in plaats van downloaden staat er Seeding?, en als ik hem open wil doen komt er steeds andere bestanden te staan…? wie kan mij helpen????

 • heey ik probeer iet te downloaden van meer dan 5 gb maar dan komt er op dat de file size lemiet te overschreden is… wat kan ik daar aan doen??

 • Ben al dagen bezig Azureus te downloaden maar kom steeds op Vuze terecht. Dingen als gebruikerskennis en verbindingssnelheid zoals in de handleiding beschreven kan ik helemaal niet vinden. Erg ingewikkeld allemaal, het ergste is wel dat ik er ook nog voor heb moeten betalen en de help pagina opent ook niet.

 • hallo,
  ik heb een film gedownload en daarna geconverteerd naar een MPEG bestand met AVS video converter maar nu staat er een watermerk midden in het beeld. weet iemand of en hoe ik dat kan verwijderen?

 • Hooi,
  ik heb Twilight via bittoren van Piratebay gedownload, ging heel goed enzo maar als ik hem dan open in windows media player (ik heb een vrij nieuwe) dan paktie ‘m wel maar er is geen beeld. Ik heb een aantal verschillende downloads geprobeerd maar daar ligt het niet aan..
  Kan iemand mij mis helpen? dankjewel alvast!
  Ster

 • Hallo, de laatste tijd zijn er steeds meer TS(xvid) bestanden en Divx bestandenin omloop. Als deze zijn gedownload krijg je bij het openen een verwijzing dat je op bepaalde plaatsen een code moet ophalen.
  Verder werkt het niet. Heeft iemand hier ook ervaringen mee?

 • Hoi.
  ik heb net een film gedownload via bittorrent maar ik weet niet hoe je hem moet afspelen. kan iemand mij helpen?

 • Hallo allemaal, om films af te spelen op je computer zou ik vlc media player downloaden. vlc speelt bijna alles af. Zelf gebruik ik het programma Utorrent. Dit programma is klein en zeer makkelijk in gebruik. Gr sander

 • Ik zou graag nog willen toevoegen dat dit een goed artikel is. Duidelijk geschreven en het word goed uitlegt. Ook zouden meer mensen is moeten kijken naar het downloaden via nieuwsgroepen. Dit is niet altijd gratis maar het downloaden gaat een stuk sneller. Ook is de kwaliteit van films en muziek een stukken beter. Gr sander

 • Wat betekent in de info over een torrent
  Kwaliteit: +0 / -0 (0) ?

  Welke film heeft een betere kwaliteit?
  Kwaliteit: +0 / -0 (0)
  of
  Kwaliteit: +2 / -0 (+2)

  Dank.

 • Ik heb diverse films gedownload via bittorent, en hij speelt ze wel af, maar bij geen enkele film heb ik audio (ik heb ze nog niet gebrand op dvd’s, ik speel ze enkel af op de laptop). Kan iemand mij hiermij helpen?

  Alvast bedankt! Groetjes

 • Ik heb een sitecom NAS en heb alles via de Nas geroute. Nu download ik films alleen kan ik deze niet op mijn tv kijken. Wat doe ik fout? Download ik verkeerde bestanden ofzo.

  Gr Alex

 • torrents is zeker een goede methode om films te downloaden. Maar nu is mijn vraag is dit wel legaal? Vanwege het uploaden? Graag hoor ik hier meer over Gr sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *