BitTorrent informatie: torrent sites en search sites


Torrent sites en search sites

Tijdens het zoeken naar torrents zul je op verschillende soorten torrent sites terecht komen. Deze zijn grofweg onder te verdelen in drie categorieën, namelijk de openbare torrent sites, de privé torrent sites, en de torrent search sites. Hieronder worden de verschillen uitgelegd.


Openbare torrent sites

Veel BitTorrent torrent sites zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen zonder restricties of aanmelden torrents kan downloaden (leechen). Er zijn een aantal heel erg grote openbare torrent sites, waar erg veel torrents te vinden zijn. Toch zullen er veel mensen zijn die de voorkeur aan privé torrent sites geven. Een archief met links naar openbare torrent sites vind je hier: openbare torrent sites.


Private torrent sites

Behalve openbare torrent sites zijn er private torrent sites. Bij dit soort torrent sites moet je jezelf aanmelden/registeren voordat je toegang hebt tot de torrents. In tegenstelling tot de openbare torrent sites wordt er hier gelet op je share ratio. Dit is de deelverhouding tussen de hoeveelheid die je in totaal via die tracker geüpload en gedownload hebt. Het is bij deze privé torrent sites belangrijk dat je zorgt dat je ratio rond de 1.00 of hoger blijft. Dit betekend dat je minstens evenveel moet  uploaden als downloaden. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat je registratie teniet wordt gedaan zodat je niet meer van die tracker kunt downloaden. Het is daardoor vaak nodig om een torrent een tijd te blijven uploaden (seeden) nadat je deze gedownload hebt. Dit is wel zo eerlijk, maar kan ook als nadeel ervaren worden. Toch zitten er ook voordelen aan privé torrent sites.

Omdat iedereen verplicht is een hoge ratio te handhaven, blijven de torrents vaak lang ‘gezond’: er zijn meestal genoeg uploaders (seeders), waardoor het downloaden soepel verloopt. Ook zijn er vaak strengere regels gebonden aan de torrents die aangeboden worden. Dit houdt in dat torrents van privé torrent sites vaak betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn, en dat de beschrijvingen ervan uitgebreid en accuraat. Verder komt het voor dat privé torrent sites torrents aanbieden die niet te vinden zijn op de openbare sites. Zeker bij gespecialiseerde torrent sites is dit het geval.

Sommige privé torrent sites stimuleren op nog meer manieren het seeden van torrents. Zo kun je als nieuw lid vaak maar enkele torrents tegelijk downloaden. Dan geldt: hoe meer je geüpload hebt, des te meer torrents je tegelijkertijd kunt downloaden. Ook gelden er voor nieuwe gebruikers soms wachttijden. Je kunt een torrent dan bijvoorbeeld pas  24 uur nadat deze voor het eerst geüpload is downloaden. Eventuele wachttijden verdwijnen naarmate je ratio verbeterd.

Voor een archief met links naar de verschillende privé torrent sites kijk je hier: private torrent sites.


Torrent search sites

Bij torrent search sites kun je door middel van één zoekopdracht in meerdere torrent sites (torrent sites) tegelijkertijd zoeken. Soms kan dit heel handig zijn, omdat je zo niet elke tracker apart hoeft te bezoeker. Aan de andere kant zijn deze sites nogal eens onoverzichtelijk en geven ze vaak weinig informatie over de gevonden torrents. Zo staat er vaak geen beschrijving van de inhoud bij en wordt er niet aangegeven hoeveel seeders een torrent heeft. Ook zoeken ze over het algemeen alleen in de grootste torrent torrent sites, zodat eventuele torrents die door kleinere torrent sites worden aangeboden worden overgeslagen. Bezoek voor links ons archief van torrent search sites.

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

2 thoughts on “BitTorrent informatie: torrent sites en search sites

 • bedankt voor alle info!
  Dit is echt de beste site voor de leek!
  heel duidelijk uitgelegd, hier was ik naar op zoek!

  superbedankt!!

  vincent

 • Bedankt voor de goede informatie. Voor beginners is dit een uitstekende site om thuis te geraken in de Bittorrent-wereld. Hoop dat jullie door blijven gaan met het informatie geven en uitleggen.

  Groet,

  Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *