Dvd branden


Dvd branden: bestanden openen / films branden

Als je via BitTorrent een complete DVD film hebt download, vind je vaak de volgende soorten bestanden:

.vob
.ifo
.bup

Deze bestanden worden vaak gedownload in mappen met de namen:

audio_ts

video_ts

Deze bestanden moeten gebrand worden op een DVD-R (of rewritable), zodat het daarna een volledige DVD film is. Het branden van deze video bestanden kun je met Nero doen. Als je Nero al geinstalleerd hebt, klik dan hier. Anders zul je eerst Nero moeten downloaden.


Nero 7 Premium downloaden en installeren

Om Nero 7 Premium te downloaden volg je deze link. Onderaan de pagina klik je op de download button onder ‘Nero 7 Premium’. Windows vraagt vervolgens wat je met het bestand wilt doen. Klik op uitvoeren. Nero 7 Premium is nu aan het downloaden. Het is een behoorlijk grote download, dus dit kan best lang duren. Als het downloaden is voltooid klik je wederom op uitvoeren. Er worden wat bestanden uitgepakt, waarna je gevraagd wordt of je de Yahoo search bar mee wilt installeren. Dit wil je waarschijnlijk niet, als je een zoekfunctie wilt hebben in je browser (ook voor torrents) kun je beter Firefox installeren. Selecteer dus de onderste optie, ‘nero installeren zonder Yahoo!-werkbalk‘, en klik op Volgende. Klik daarna op volgende, selecteer ‘ik ga akkoord met de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst‘ en klik vervolgens weer op volgende. Geef een naam op en klik achtereenvolgens op volgende, volgende en installeren.

In het scherm dat nu verschijnt kun je aangeven wat voor soort bestanden voortaan geopend zullen worden door Nero. Veel hiervan kun je het beste uitvinken, zoals bmp, gif, jpg, jpeg, psd en tiff. Het is waarschijnlijk dat dit soort bestanden beter door andere programma’s kunnen worden geopend. Vink ook de optie om Nero Scout te configureren uit.

Klik op volgende, en op voltooien. Nero 7 Premium is nu geinstalleerd!


DVD video bestanden branden met Nero Burning ROM

Als je Nero geinstalleerd hebt, is het branden van dvd bestanden erg makkelijk. Klik op de Start knop van Windows en selecteer dan alle programma’s: Nero 7 Premium: Audio: Nero Burning ROM.

Nero Burning ROM is nu opgestart. Klik linksboven in het scherm op het pijltje naast CD en klik op DVD. Selecteer daar onder vervolgens DVD-Video en klik rechtsonder op new. Het scherm dat nu verschijnt is verdeeld in twee delen. Het rechterdeel laat alle mappen in je computer zien, het linkerdeel toont de inhoud van de te branden DVD. Zoek in het rechterdeel de map op waar de VIDEO_TS map in staat. Heb je alleen losse bestanden gedownload en geen VIDEO_TS map, zoek dan de map op waar de bestanden in staan. Als je een VIDEO_TS map hebt, sleep je die met je linker muisknop naar de rode VIDEO_TS map helemaal links onder ‘Nieuw’, en laat de map daarin los. Als je losse bestanden hebt in plaats van een map, dan sleep je deze ook allemaal naar de rode VIDEO_TS map onder ‘Nieuw’.

Er hoeft niets in de AUDIO_TS map. Klik nu boven in het scherm op burn (het cdtje met het lufifertje). In het venster dat nu verschijnt klik je wederom op burn. Je DVD wordt nu gebrand!

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

79 thoughts on “Dvd branden

 • Wat voor soort bestand moet je branden op je DVD? Mijn dvd speler is van medion, maar als ik een gebrande DVD erin duw zegt ie wrong disc ofzo! :S

 • @matje naar alle waarschijnlijkheid kan jou medion dvdspeler geen gebranden dvd’s afspelen.
  Dus dat is heel erg jammer maar niks aan te doen dus die medion dvd speler van jou pakt alleen originele dvds.

 • @grim jawel hoor dit kan ook met een dvd + of – RW.
  De RW staat voor Rewitable wat in houd dat hij dus over schrijfbaar is, dus op het moment dat je een film gebrand hebt je hem dus ook weer kan wissen en een nieuwe film kan opnemen op die dezelfde schijf.

  Alleen houd wel goed in de gaten bij je dvd speler of die zowel – als + formaat kan afspelen kan jou dvd speler alleen – of + afspelen dan moet je dus een dvd – RW hebben
  kan die alleen + afspelen dus een dvd + RW.

 • Na t dowloaden zijn mijn bestanden in AVI. Kan ik dat ook op dvd branden, of moet ik t dan eerst nog omzetten? En aangezien ik op deze computer geen dvd brander heb moet ik het bestand eerst overzetten naar een apple. Hoe doe ik dat en kan dat?

 • Ik heb een complete film gedownload maar er is geen video-ts file gemaakt. Een file – Sample – bevat .dts-r# bestanden. Nero kan hier niks mee, kan ik de film toch branden op DVD?

 • hoi!

  ik heb een film op dvd gebrand (via Nero StartSmart Essentials) en de film (beeld) speelt goed af maar het geluid is ineens niet meer verstaanbaar. Gaat heel snel (soort donald duck achtig geluid). Het gekke is dat het afspelen op de computer zonder problemen gaat.
  Weet jij misschien waar dit door wordt veroorzaakt?

  grt. Helma

 • hoi,

  ff een vraagje, heb een aantal films gedownload met ondertiteling, als ik ze nu op een dvdtje brand met DVD santa, krijg ik de ondertiteling niet. Wie kan me helpen of wat doe ik verkeerd.

  thanks

 • Ik heb de film gebrand via pinnacle 11. Voorheen kon ik die in alle players laten draaien. Nu doet die het alleen in Power DVD. Bij de mediaplayer geeft hij aan dat de extensie .BUP niet kan afspelen. Ook bij oudere films die ik heb gemaakt in pinnacle 9 en 10 geeft hij in mediaplayer en Nero dezelfde foutmelding. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Groet,
  Albert

 • Als je Avi bestanden hebt van films hoe kan je die omzetten en dan op op dvd zetten wat is daar de mogelijkheid van..

  mvg Achie

 • Met “Convert X to DVD” kan je .avi bestanden omzetten naar dvd-bestanden. Duurt even, maar dan heb je ook wat 😉

 • Ik heb een DVD Rip gedownloaded. Er zijn nu twee mappen, CD1 en CD 2 hierin bevinden zich files met de volgende benaming ” vmt-hsm2-xvid-cd1.r03 “. Zo ziet dus de benaming er uit. Hoe maak ik hier nu een afspeelbare DVD film van?

  THX , Marco

 • Ik heb apart een ondertitel gedownload en die komt binnen als een srt bestand. Hoe kan ik deze aan de film toevoegen want zowel nero als Divxplayer herkend dit bestand niet

 • Ik heb een probleempje namelijk: ik had wat films gedownload met bittorrent, maar dat zijn .avi bestanden, hoe kan ik die bestanden dan op dvd zetten?
  Met de subs apart erbij.
  Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

 • De films die ik download spelen prima af op de pc, maar als ik ze op een disc brandt en afspeel op een dvd-speler zit er een kleine constante hapering in de film. Wat kan ik hieraan doen?

 • @ Miran

  Srt. is het meest voorkomende bestand als ondertiteling.

  Download eens convertXtoDVD (natuurlijk via mininova.org ofzo)

  Je moet in het programma eerst de avi file toevoegen,

  en het SRT ook erbij voegen….en dan starten…uiteindelijk heb je ze netjes onder elkaar staan…
  deze allemaal heel vluchtig gezegd, maar ik ga binnenkort een handleiding schrijven er over..dus mail me maar als je interesse hebt…mickbenders@gmail.com

 • ik heb een film gedownload. deze bevat wel het mapje video_ts. dit krijg ik wel in Nero ingevoerd. maar mijn vraag is nu hoe ik daar een ondertitel-file bij zet zodat ik ook ondertiteling heb bij de film.

 • nog een vraagje:
  een gedownloaded film bevat mappen met de naam CD1 en CD2. hierin staan bestandjes met de extensie .r30 .r31 .r32 enzovoort. er staat niets in wat ik kan openen… hoe krijg ik die film nu afgespeeld/ gebrand? en hoe krijg ik hier ondertiteling bij?

 • @Miran:
  Je moet ’t .srt bestand dezelfde naam mee geven als de film. dus heet je film Mijnfilm.vob of iets dergelijks dan moet je de naam van ’t .srt bestand hetzelfde maken dus dan maak je er van: Mijnfilm.srt .Als je de film dan gaat afspelen zou de player automatisch de link moeten leggen tussen t filmbestand en het ondertitel bestand en speelt hij hem af of heb je de mogelijkheid om hem in te schakelen. succes!

 • Hallo.
  Ik ben al 2 dagen lang bezig met een film die ik heb gemaakt in Windows Movie Maker op een dvd’tje te branden.

  Ik was zover dat in Nero 7 geen wmv. bestand in kon. Zo heb ik gelezen dat je die kon veranderen in movie maker naar een avi. bestand. Dat heb ik gedaan.

  Ik ga naar Nero 7, maar die neemt geen avi. bestand aan. Waarmee kan ik dat omzetten? Het liefste gratis.

  Want elke keer kom ik van die programma’s tegen waar je dan moet gaan betalen.

  Of weet iemand een ander brand programma waarmee ik dat niet hoef om te zetten?

  Alvast bedankt!

 • hoi,

  als ik een dvd wil branden is ie bezig met het brandproces en dan breekt ie het brandproces na ongeveer 60% af hoe kan dit nou

 • het is al gelukt maar nu heb ik een ander probleem ik heb avi bestanden omgezet naar video_ts maar en gebrand op dvd schijf hij doet het ik heb alleen geen ondetiteling bij de film wat heb ik verkeerd gedaan graag reactie

 • Ik heb mijn film met bittorrent gedownload maar als ik mijn film in die map wil zetten, dan zegt hij dat het niet kan omdat het geen goed bestand is.
  Kan ik dat veranderen??
  Want het is wel met bittorrent gedownloaded.

 • Heii,
  Als ik een film heb gedownload en ik pak het uit met winRAR en ik brand het met Nero op een Dvd. Dan doet hij iets heel raars.. Hij brandt de film in verschillende mapjes, zo krijg je een grijs beeld als je de dvd erin doet en dan staat er rechts een lijstje met namen (bastand namen) dan open ik er 1tje en dan opend hij bijv. het menu, maar ik kan er niks doen. Of als ik dan het 1ste hoofdstuk van de film doe, doet hij het goed, maar ik kan nooit (Het is al bij 3 films) verder dan hoofstuk 2… Hoofstuk 3, 4, 5 enz. wilt hij niet openen…
  Weet iemand een oplossing? 🙁 Het bestand ingepakt laten werkt ook niet….
  Groetjes Bayanskii

 • hallo is heb een probleem ik wil branden maar kan nooit kloppen wat hier gbeurt ik doe precies wat hier boven staat en duurt dan 4 minuten om te branden het is een hele veel van van gouw 4,5 gb via bitcomet gedownload doe ik een stap fout of hoort het zo??/

  heel graag reactie computer raakt vol van downloaden dus alles moet er af 😛

 • Ik heb de film in .AVI formaat op de PC staan. Nu heb ik de bijbehorende ondertitels binnengehaald een .SRT bestand.
  Ik heb Pinnacle Studio 12 Ultimate. Wie kan mij vertellen hoe ik de ondertitels nu aan de film koppel om daarna als project op te slaan en eventueel later te branden op DVD?

 • Ik heb mijn AVI-bestand geconverteerd naar een DVD-bestand met WinAvi Daarna heb ik op de bovengenoemde methode gebrand. Maar nu krijg ik alleen beeld en geen geluid? Hoe kan dat? Kan ik ook direct branden het AVI-bestand, want het lukte niet om het AVI-bestand in de VIDEO_TS-map te doen. En bij NERO exress lukt hett ook niet. Alvast bedankt voor alles.

 • Ik wilde een gedownloade film branden, maar met Nero en BurnAware lukt dit niet, omdat het een verkeerd bestand is. Dit heb ik met heel veel films.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch met deze programma’s een film kan branden?

 • Ik heb ook een video_ts bestand gemaakt van de geboorte van mijn dochtertje. Nu wil ik die branden op dvd+rw omdat onze dvd recorder enkel dvd+ afspeelt. Hoe moet ik dat branden, want met Nero lukt dit niet???

 • Film gedownload en je DVD-recorder speelt hem niet af?
  Download(of koop :P) het programma ConvertXtoDvd.
  De werking spreekt voor zich.
  Het zet de gedownloade bestanden om naar bestanden,die je gewoon met Nero brandt en het geheel is daarna perfect op je DVD-speler te bekijken.
  Zelfs het toevoegen van ondertitels is een fluitje van een cent!
  Succes.

 • Hallo,
  Ik heb via thepiratebay.org heel wat films gedownload…maar nu krijg ik die als AVI, en als ik deze in Nero wil openen ziet hij ze niet, en via I-tunes ziet hij het als een gegevens DVD?? hoe kan dit en hoe brand ik de films dus zodat ik ze op elke DVD speler kan bekijken?
  Alvast bedankt!
  Mark

 • Hallo ik heb een film gedownload en het bestand is in .avi formaat. Kan ik dit op een DVD branden of moet ik het bestand eerst nog converteren naar een ander formaat? Ik wil de DVD namelijk via een DVD-speler afspelen. En waar kan ik ondertitels vinden?

  Alvast bedankt

 • Ik brand mijn avi films altijd met Divx player
  Maar niet alle dvd spelers spelen dit bestand af.
  Mijn ervaring is dat de goedkopere spelers het meestal wel doen.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  Dirk

 • Speel af met media player classic. Speelt alles af. Avi is dvdrip. Moet je afspelen op een dvd speler die divx steunt.

 • Films Branden

  Ok, je hebt een film (torrent) gedownload en het bestand bestaat uit: video_ts files, audio_ts files en soms nog cover files of een info file. De audio_ts map is altijd leeg (vraag me niet waarom). We branden alleen de map video_ts bestaande uit: vob, ifo en bup files.
  Het beste en meest simpele brandprogramma is Nero, geloof me ik heb er VEEL geprobeerd! Als je Nero gaat downloaden zorg dan dat je een klein bestand download d.w.z. een bestandje van rond de 50 mb, iets meer of minder mag ook! Meestal genaamd Nero Lite, nr. 6, 7 ,8 of 9 maakt niet als ie maar Nero Express en Nero Burning ROM bevat! Waarom zul je je afvragen? Nou als je een groot bestand download van laten we zeggen 200 mb en die gaat installeren en dan de bestanden gaat uitpakken van allemaal gemiddeld rond de 100 mb
  dan wordt het uiteindelijk te groot d.w.z. dat als je dan gaat branden je CPU gebruik (muis onderste balk – 1 klik rechter muisknop – taakbeheer – processen en dan zie je onderin je CPU gebruik) 100% word gebruikt! En dan kun je GEEN andere programma’s starten laat staan Internet op!
  Ok, je hebt nu (hopelijk) het juiste Nero brandprogramma geinstalleerd en wilt die natuurlijk gaan gebruiken!!!
  Ik neem nu als voorbeeld Nero Lite 8 (als je vragen over vroegere versies hebt vraag me dan gerust). Je opent Nero en gaat naar Nero Express, dan ga je in de linker kolom naar Video/Pictures en dan klik je in de rechter kolom op DVD-Video Files. Vervolgens klik je rechts boven op Toevoegen of Ad en dan opent een venster waar je je map met de film(s) kunt zoeken. Dubbelklik op je film en dubbelklik dan de map video_ts, nu zie je files waaronder BUP en IFO, klik 1 file aan maakt niet uit welke en druk dan Ctrl-a nu zijn alle files geselecteerd en dan druk je rechtsonder op Toevoegen of Ad en daarna op Sluiten of close. Nu ben je terug in het venster Nero Express nu druk je rechtsonder op Volgende of Next, in dit volgende scherm kun je je brand-instellingen invoeren maar eerst stoppen we een DVD in de brander en laten ‘m een aantal seconden laden waarna we in het scherm bij Writing speed 16x zullen zien staan. Als je geen Writing speed ziet staan dan druk je links op de smalle knop met het driehoekje naar links erin. Als het goed is staat daar je Writing speed. Ok die staat na dat je de DVD dus geladen hebt op 16x en op die snelheid willen we NIET branden geloof me geeft alleen ELLENDE! Dus we klikken op het hoekje naar beneden en zetten we de Writing speed op 4x (kun je bijna nooit de mist ingaan) hierna drukken we rechtsonder op Branden of Burn en That’s it!!!

  Veel Kijkplezier

 • Hi,

  Ik heb heel wat films gebrand met het programma DVD flick. Je kan dit gewoon via internet halen. Werkt perfect

 • hey,
  ik heb hetzelfde als Helma hierboven ergens…
  ik heb geen goed geluid als ik het op een dvd zet, maar wel als ik het op de computer bekijk.
  het geluid gaat te snel…
  weet iemand hoe dat komt? het staat in .mpg
  alvast bedankt!
  harriët

 • Hey!
  Je moet ze converteren naar een ander bestand met een converteer programma zoals movavi video converter, je zou deze ook kunnen downloaden via thepiratebay.org denk ik. Niet zeker hoor.
  Maar dan kan je het bestand iig om zetten naar wmv of mpeg of whatever je wil!
  Succes
  groetjes tes

 • Hallo mensen ik heb mijn films gedownload via u torrent vervolgens heb ik ze met dvd shrink naar een iso bestand gezet en een backup gemaakt. dan ga ik mijn dvd branden en krijg ik een data schijf inplaats van een dvd?? dus kan hem niet afspelen op de computer of dvd speler! dit heb ik ook met 2 andere films geprobeerd en die doen het wel maar toen brande ik met een dvd+rw en nu met dvd+ ?? Waar kan het aan liggen?

 • Als ik ’n dvd gebrand heb met Nero 8 (video-ts files) en daarna de dvd in mijn dvdspeler stop geeft deze lege disk aan terwijl hij wel degelijk gebrand is! Bekijk ik hem via media player dan heb ik wel het geluid maar geen beeld :S en bekijk ik hem in de tv van mijn dochtertje met ingebouwde dvdspeler dan doet ie het gewoon goed! Mijn dvdspeler heeft altijd gebrande dvd’s afgespeeld en nu opeens niet meer…wat kan het probleem zijn of wat doe ik fout?

 • hoi….
  ik heb via mininova een film gedownload en wil hem op dvd zette
  alleen zegt dat er een of andere fout is….
  het is wel een avi.
  heeft iemand anders misschien een betere site
  of kan me helpen met mn probleem

 • als ik mijn video bestand in de video_TS map wil doen geeft hij een foutmelding.
  Hij zegt dat ik bestanden als avi en mpg moet gebruiken.
  is er ook nog een snellere oplossing?

 • Hallo,
  Hoe ik een dvd moet branden weet ik wel. Het enigste wat ik nog niet begrijp is dat als ik een film van ongeveer 700mb in dat programma zet, dat balkje vanonder bijna altijd 4 gig in beslag neemt. Sommige films overschrijden de 4.7 gig die ik op een dvd heb.

  Ook zou ik graag nog willen weten hoe ik ondertiteling toevoeg aan de dvd. Ik heb ze op de computer staan in .srt-bestanden en kan deze gewoon af laten spelen met de film op de computer.

  alvast bedankt!!!

 • Maak Video_TS met de benodigde bestanden.
  Open Nero StartSmart en kies bij foto/video voor video-dvd. Sleep Video_TS er naar toe en branden maar.
  Dvdtje in de speler en kijken…

  sccs

 • probeer power iso ,google er maar op ,deze herkent alle bestanden om het op een dvd speler af te kunnen spelen ,ik ben niet zo gek van nero ,het herkent veel film bestanden niet

 • hey,
  ik heb nero 8 essentials als ik een film heb gedownload met u torrent en ik wil hem dan branden dan lukt dat gewoon als hij klaar is geeft hij ook aan brandproces voltooid meer als ik hem dan ik een dvd-speler stop geeft hij aan no disc ik heb hem ook weer in de pc gestopt en hij geeft gewoon een lege dvd aan wat kan ik hier aan doen ik gebruik platinum dvd+r 4.7 GB speed 16x kan het soms aan de dvd’s liggen of brand ik gewoon verkeerd ik hoop dat iemand mij kan helpen

 • Hallo,

  Als ik mijn zelf gemaakte video wil branden met pinnacle studio 9 blijft hij vervolgens halverwege hangen en gaat niet meer verder weet iemand wat ik hier aan kan doen of hoe ik het kan voorkomen?

  alvast bedankt

 • hey allemaal

  ik heb how to train a dragon gedownoad en nu wil ik hem branden op een DVD maar dat doet nero niet omdat hij niet COMPITABLE is ofzo kan iemand mij helpen??

 • Hoi

  Ik wil graag een afspeelbaar dvd bestand maken zonder branden, want nero is niet gratis.

  Ik heb met limewire vob, ifo en pub bestanden gedownload.
  Deze staan nu in mappen. En ik heb ook nog een iso film bestand op mijn computer staan. filmpjes waren oorsprongkelijk gemaakt met windows moviemaker, heb ze later omgezet naar MPEG2 PAL en toen een iso bestand val alle filmpjes gecreerd. Hoe maak ik nou een compleet afspeelbaar dvd bestand hiervan? Ik moet het namelijk uploaden naar een uitgeverij en dan kan ik niet gelijk branden. Ze zeiden dat de iso wel goed is alleen video TS ontbrak? Hoe voeg ik video TS bij iso zadat het een afspeelbare dvd is die elke dvd spelers incl. alle playstations herkennen?

 • Hallo,

  ik probeer Nero te downloaden maar ik kan alleen maar trials downloaden is dat zo of bestaat er ook een hele versie gratis

 • Maar als ik film heb gedownload dan heb ik meestal niet die verschilende mappen van video_Ts en audio_TS en dan geeft nero een fout dat hij die mappen niet kan vinden!
  En nu???

 • hallo
  ik wil jullie bedanken voor de fantastise uitleg over dvd’s branden
  het lukte mij niet en ik heb stap voor stap gedaan zoals jullie uitlegde
  het is simpel maar je moet het weten
  heel heel erg bedankt

 • Ik maak zelf ook gebruik van DVD flick, dit is een gratis programma on makkelijk in gebruik:D. Verder zijn er nog veel meer gratis programma’s te downloaden om een dvd te branden.

 • ik download films via the pirate bay. daarna brand ik ze op een dvd met nero maar de een keer doet ie het wel en de andere keer niet.

 • Hey,

  Ik heb een film gebrand met nero, en heb ik de Video TS map gekopieerd, maar als ik de film wil afspelen dan is de film verdeeld in 5 stukken in plaats van 1 geheel. Hoe krijg ik het voor elkaar dat de film in zijn geheel afspeelt en niet verdeeld is in 5 stukken?

  Groet,

  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *