Image branden


Bestanden openen / films branden: Image bestanden branden

Image bestanden zijn complete film dvd’s of software cd-roms die zijn gedigitaliseerd naar 1 computerbestand, het image bestand. Zo zijn ze makkelijk te delen via BitTorrent. Als je een image bestand hebt gedownload, moet je deze eerst weer branden op een dvd-r of cd-r om de film te bekijken of de software te gebruiken. Een image bestand herken je aan de volgende extensies:

 • .img
 • .bin
 • .cue
 • .iso
 • .mdf
 • .mds
 • .bwt
 • .cdi

Om een image file te branden heb je een brand programma nodig. Er zijn veel verschillende programma’s die image files kunnen branden, maar enkele bekende zijn Alcohol 120%, Nero, en Daemontools. In deze handleiding zullen we gebruik maken van Alcohol 120%.


Alcohol 120% downloaden

Allereerst moeten we Alcohol 120% downloaden. Daarvoor volg je deze link, en klik je op free downloads – download now button. (Als er nu geen download scherm verschijnt, heeft je browser die tegengehouden. Als je Internet Explorer gebruikt, klik je op de balk die onder de adresbalk is verschenen en klik je op bestand downloaden.). In het download scherm dat nu verschijnt klik je op uitvoeren. Na de download klik je nogmaals op uitvoeren. Het installatie proces begint nu. Klik op next, dan op I agree. In volgende scherm zorg je dat het onderste vakje niet aangevinkt staat, en klik je op next. Vervolgens klik je op finish.

Alcohol 120% is nu geinstalleerd en wordt opgestart! Wacht even en klik op Ok. Wacht tot Alcohol 120% klaar is met configureren. Het programma kan nu gebruikt worden.


Alcohol 120% gebruiken om een image bestand te branden

Als het goed is heb je nu het hoofdscherm van Alcohol 120% geöpend. Zo niet, ga dan via de Windows start knop naar alle programma’s, start Alcohol 120% en klik op Ok.

Om een image bestand te branden klik je in Alcohol 120% op image brand wizard. Vervolgens klik je op verkennen. In deze verkenner zoek je de map op waarin het image bestand staat. Als je in de map bent en je ziet het image bestand niet staan, klik dan op het veld naast bestandstypen, en selecteer daarin alle bestanden. Selecteer vervolgens het image bestand en klik op openen. Klik op volgende, en zorg dat je een legeCD-R(W) of DVD-R(W) in je cd/dvd branden hebt zitten. Klik op start.

Je CD of DVD wordt nu gebrand!


Extra informatie over het branden van Image files

 • Heb je zowel een .cue als een .bin gedownload, selecter dan de altijd het .cue bestand.
 • Films moeten meestal gebrand worden op een DVD-R, software kan op zowel een CD-R als op een DVD-R gebrand moeten worden. Vaak kun je aan de grootte van een image bestand zien op welk formaat het gebrand moet worden: als het meer dan 700 MB is past het vaak niet meer op een CD-R, en moet er dus een DVD-R gebrand worden.
 • Een alternatief voor het branden van een image bestand is het mounten van een image bestand. Een handleiding daarvoor vind je op de pagina image mounten.
 • Als je van image bestanden vaak films brand die je maar 1 keer kijkt, of bijvoorbeeld software brand die je maar 1 keer gebruikt, is het handig om enkele CD-RW’s en DVD-RW’s (rewritables) aan te schaffen. Dit is veel voordeliger dan elke keer je CD’s en DVD’s weg te gooien na gebruik, en is ook minder belastend voor het millieu.
Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

13 thoughts on “Image branden

 • HHHelder.. Fun hoor.
  Leuke communicatie-vondsten ook nog.
  Timesaving DUSSSS: DANK! en g luck.

  BTW,
  Branden onder Linux is echt super, beter(e logica) en sneller dan MS.
  Alleen het 2-dimensionale zit er nog overal teveel in.
  Ik mis de tree-weergave van informatie als functie (was er vroeger meer).

 • Ik heb net een asus 1000h gekocht voor mijn dochtertje.
  Daar zit geen dvd player in.
  mij is aangeraden om met alcohol 120% cd-roms etc met de gewone computer met dvd player via alcohol op een stick te zetten en dan weer op de asus in te lezen.
  Hij zou dan van de harde als dvd of cd-rom in de virtuele player afgespeeld worden.
  Ik heb deze procedure nog nergens kunnen vinden en vindt het erg moeilijk omdat ik maar heel weinig van computers weet.
  kan iemand mij helpen????
  groetjes waldemardevries@yahoo.com

 • de dvd die ik brand speelt op de ene dvd speler wel,tv-dvd combi, en op de andere, home cinema , niet. wat kan ik hier aan doen? ik heb ook andere gebrande dvd’s en die doen het wel

 • Hallo ik heb jullie advies op de site nagevolgd en nu stop ik hem in mijn dvd speler doet hij het verdorie niet hoe kan dat?

 • Hoi, hoe kan ik zien of ik een dvd9 (dvd DL?) kan branden? Heb een brander van ± 4 jaar oud en heb vooralsnog DVD5 gebrand. Dit gaat altijd prima maar wil nu ook dvd9 branden…. weet alleen niet of dat zomaar kan… Iemand een antwoord?
  Petra

 • ik heb een film gedownload, image bestand en nu moet um dus branden..alleen is het bestand 3.31 gb..hoe moet ik dit branden?

 • hallo.kan iemand mij vertellen hoe ik het moet bewerken
  als ik mijn video’s welke ik zelf heb opgenomen wil omzetten op dvd kan ik deze wel op dvd branden maar
  ze afspelen kan ik enkel met nero showtime kan iemand mij daar de rede van geven
  dank bij voorbatt

 • Hai, Nieuw in de wereld van downloading films! Heldere site dus top (als is de jongste reactie ook alweer 2 jaar terug).

  Ik wil via de PS3 vanuit het netwerk films gaan afspelen… hoe zou ik dat moeten doen? Via MediaPlayer11? ik heb geen idee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *