Image mounten


Bestanden openen / Films branden: Image bestanden mounten

Mounten is een alternatief voor het branden van image bestanden. In plaats van een image bestand te branden kun je op een virtuele oftewel namaak cd-rom of dvd schijf zetten. Hiervoor heb je een programma als Alcohol 120% nodig. Dit programma installeert een extra (virtuele) CD of DVD schijf op je computer. Deze is natuurlijk niet echt, alleen windows denkt van wel. Als je een image bestand hebt gemount, kun je die vervolgens ‘laden’ in die virtuele schijf, waardoor Windows denkt dat er een echte cd-rom of dvd afgespeeld wordt. Met behulp van mounten kun je dus cd-roms spelen of dvd films bekijken zonder ook maar iets te branden!


Alcohol 120% downloaden

Allereerst moeten we Alcohol 120% downloaden. Daarvoor volg je deze link, en klik je op free downloads – download now button. (Als er nu geen download scherm verschijnt, heeft je browser die tegengehouden. Als je Internet Explorer gebruikt, klik je op de balk die onder de adresbalk is verschenen en klik je op bestand downloaden.). In het download scherm dat nu verschijnt klik je op uitvoeren. Na de download klik je nogmaals op uitvoeren. Het installatie proces begint nu. Klik op next, dan op I agree. In volgende scherm zorg je dat het onderste vakje niet aangevinkt staat, en klik je op next. Vervolgens klik je op finish.

Alcohol 120% is nu geinstalleerd en wordt opgestart! Wacht even en klik op Ok. Wacht tot Alcohol 120% klaar is met configureren. Het programma kan nu gebruikt worden.


Het mounten van een image bestand met Alcohol 120%

Het mounten van een image is nu heel erg simpel. Onderaan het Alcohol 120% scherm zie je een venster met verschillende apparaten, dit zijn je cd-rom en dvd schijven. Sinds dat je Alcohol 120% hebt geinstalleerd, staat hier ook een virtuele schijf bij. Zoek dus in dit rijtje naar Virtuele CD/DVD-ROM. Klik vervolgens met je rechter muisknop op het apparaat (eronder) dat daarmee in verbinding staat, bijvoorbeeld (E:) of (F:). Klik vervolgens op image invoeren. Ga naar de map waarin het image bestand staat dat je wilt mounten. Is de image niet zichtbaar, klik dan op het veld naast Bestandstypen, en selecteer Alle bestanden. Klik nu op de image die je wilt mounten, en klik op openen. De image wordt nu gemount, en je kunt de DVD of CD-ROM bekijken en gebruiken!


Extra informatie over het mounten van image bestanden

  • Na het invoeren van een image kun je gewoon via de Start knop van windows deze computer openen. Het image bestand zit nu in de virtuele schijf. Deze is nu net zo te gebruiken als een gewone CD-ROM of DVD schijf.
  • Bedenk wel dat de image op de harde schijf van je computer staat. Het kost dus meer geheugen om al je image bestanden te mounten dan wanneer je ze zou branden.
Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

10 thoughts on “Image mounten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *