Nfo bestand


BitTorrent informatie: Het .nfo bestand

Bij de meeste torrents die je download, zal een bestand zitten met de .nfo extensie. Voor sommige mensen vormt dit bestand echter een mysterie. Dat is zonde, want er staat vaak waardevolle informatie in, en het is erg makkelijk te gebruiken.

Een .nfo bestand is het bestand waar alle achtergrond informatie over de torrent in staat. Bij veel torrent sites kun je dit bestand al van te voren openen op de website zelf, en sowieso wordt het bestand altijd meegedownload met de torrent. Er staat informatie in die erg handig kan zijn voor het downloaden, openen, branden of installeren van de torrent. Zo kan er bijvoorbeeld een installatie handleiding in een .nfo bestand staan. In het geval van een film staat er vaak extra informatie over de technische gegevens, zoals welke regio de dvd is, wat voor audio of ondertiteling de torrent ondersteund, etc. Ook staat er altijd informatie over de inhoud van de torrent zelf in, zoals een samenvatting van de film of een productomschrijving in geval van software programma’s.

Het probleem waar veel mensen tegenaan lopen is dat Windows het .nfo bestand niet goed kan openen. Ze krijgen dan een foutmelding van Systeeminfo die zegt "Systeeminfo kan dit NFO-bestand niet openen. Het bestand kan beschadigd zijn of van een niet herkende versie zijn."

Dit is heel eenvoudig op te lossen. Allereerst ga je naar de map waar het .nfo bestand zich in bevind. Dit doe je door naar de Start knop van windows te gaan, op Mijn documenten te klikken, en de map op te zoeken waarin het bestand staat. Vervolgens klik je met de rechtermuisknop op het .nfo bestand, selecteer je Openen met, en klik je op Programma kiezen. In de lijst met programma’s selecteer je nu kladblok. Daarna vink je het vakje voor dit type bestand altijd met dit programma openen aan, en klik je op Ok.

Voortaan kun je altijd alle .nfo bestanden openen!

Schrik overigens niet als je in .nfo bestanden veel vreemde tekens ziet! Met veel abstracte tekens worden afbeeldingen en letters gemaakt. Dit wordt ASCII art genoemt, en dient alleen maar als aankleding van de informatie.

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

21 thoughts on “Nfo bestand

 • ja dat dat kon heb ik zelf ook al ontdekt. maar ik wil het graag oplossen zodat ik het wel zo kan openen. zodat ik het wel als systeeminfo kan openen.

 • Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondsurfen, ben een tijd geleden nog hier geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na mijn scheiding. Ik heb een zoon van 9 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt voor de moeite,

  Els Wittem

 • ik heb met sms betaald ik heb de code maar ik weet niet of bittorrent goed is geinstallerd is,bittorrent staat in start als ik bittorrent oppent krijg ik -donate-downloader-make torrent,tezien is dat goed meer zie ik niet ook niet wat ik veder moet doen, want dit is de erste keer dat ik zo site zie.ik zou graag jou mening willen horen of het er zo moet uit zien, ik hoop dat je me kan helpen.

 • Bedankt man Ik had die probleem ook van dat windows een fout krijg en vaak staat er (meestal in spelletjes) had leiding,
  FAQ’s en walktroughs en dan ging ik vroeger altijd terug naar de website waar ik het van daan had om informatie te zoeken maar zij sturen my al tijd terug naar die NFO maar nu IS dat probleem voor altjd verleden tijd

  Dus Hier bij nogmaals: Bedankt !!!

 • Sorry hoor, maar ik vind een paar reacties hier ongelooflijk.
  Zoals Toby:
  “Compleet achterlijk dat ze niet gewoon .txt ofzo gebruiken… *zucht*

  heb hier zelf ook mee gekloot.”

  .NFO bestanden zijn bedoeld als echte helpbestanden. Microsoft dacht echter leuk te doen, en heeft dus .NFO gekozen voor Windows INFO bestanden.
  .NFO bestand worden gemaakt met programma’s als NFO Viewer, Coolbeans en Figlet Server.
  Dus, eerst een beetje nadenken voordat je (onzinnige) reacties post.

 • Daar is niets achterlijks aan. Programmers maken de teksten niet in kladblok, omdat hierin vaak de art niet goed zichtbaar is. Er zijn bepaalde programma’s voor, die deze .nfo extensie schrijven en lezen.

  Vandaar geen .txt!

  🙂

 • Hai,
  Als probleem heb ik een TE groot bestand ISO dat ik wil downloaden op DVD-rw 4.7 GB, maar dat gaat niet.
  NERO zegt dat om UDF te proberen, maar ……..

  Wat moet ik doen om de file op 2 DVD-rw te krijgen???

  M.v.g. Frans

 • Het is een hele tijd geleden dat hier voor het laatst is gereageerd maar misschien ziet iemand dit nog.
  Ik heb namelijk de ervaring dat je .nfo beter met een browser kunt openen (ik gebruik firefox misschien dat andere browsers het niet goed openen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *