Video afspelen


Bestanden openen / films branden: Video bestanden afspelen

Video bestanden, zoals .avi bestanden, kunnen meestal gewoon afgespeeld en bekeken worden met standaard media spelers zoals Windows Media Player. Het komt echter vaak voor dat video bestanden die gedownload zijn via BitTorrent niet juist worden afgespeeld. Er zit dan vaak geen beeld of juist geen geluid bij. Ook komt het voor dat een bestand helemaal niet wordt afgespeeld! Vaak heb je dan aparte codecs nodig. Die zou je dan allemaal moeten downloaden, wat een heel vervelend werk is, en waarna het vaak alsnog allemaal niet naar behoren werkt. Gelukkig is hier een oplossing voor: het programma VLC Media Player van Videolan! Dit programma heeft alle codecs al in zich in speelt zo goed als alle video bestanden probleemloos af! En, ook niet onbelangrijk, het is freeware, volkomen gratis dus!


VLC Media Player downloaden

Om dit programma te downloaden volg je deze link.Vervolgens klik je onder ‘vlc-0.8.4a-win32.exe – Select a download location’ op de dichtsbijzijnde locatie, vaak staat Nederland erbij met Twente. Als je Windows Explorer gebruikt heb je kans dat de download geblokkeerd wordt als popup, je klikt dan op de balk die onder de adres balk is verschenen en klikt vervolgens op bestand downloaden. Er verschijnt nu in elk geval een venster, klik daarin op uitvoeren. Nadat het downloaden is voltooid klik je wederom op uitvoeren. De installatie begint nu: klik op Ok. Klik vervolgens op volgende en op akkoord. Klik wederom op volgende, en daarna op installeren. Vink ‘Start VideoLAN VLC Media Player’ uit en klik op voltooien. VLC Media Player is nu geinstalleerd!


Video bestanden bekijken met VLC Media Player

Het bekijken van video bestanden is vervolgens heel erg simpel. Je gaat naar de Start knop van windows en klikt op Deze computer. Vervolgens zoek je de map op waarin het te bekijken videobestand staat. Eenmaal in die map klik je met je rechter muisknop op het video bestand en selecteer je Openen met. Vervolgens klik je op Programma kiezen… In de lijst onder ‘Andere programma’s’ klik je op VLC Media Player en klik vervolgens op Ok. De video wordt nu afgespeeld!

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

35 thoughts on “Video afspelen

 • ik heb vcl mediaplayer geprobeert en hij werkte gelijk goeg met ingevoegde ondertiteling.
  Graag wil ik nu weten hoe ik zo’n film kan branden.
  groeten Louis Bogers

 • Hallo,

  Ik heb de mediaplayer gedownload maar hij werkt niet.. Als ik op de film klik (gedownload via utorrent) en dan op ‘openen met’ krijg ik een leeg scherm van de mediaplayer. Als ik op start druk gebeurd er helemaal niets. Hoe kan dit? De film speelt ook niet af via windows media player of met een DivX playter.

 • hallo rianne

  heb je de codecs geinstalleerd..??

  codecs heb je nodig om films aftespelen.!

  ace mega codec pack kan je downloaden (google)dan zou je film moeten werken.

  gr,najime

 • hartelijk bedankt najime.Je hebt me erg geholpen.ik kon eerst ook niet eens torrant films openen met mediaspeler.e nu ik die codecs gedownload heb wel:) echt bedankt joh.groetjes melissa

 • hallo,

  ik heb een film gedownloadn die bestaat uit 2 cd’s.
  Nu in beide mappen staan een groot aantal WinRAR bestanden en enkele die Windows niet kan herkennen.
  Mijn vraag is nu, is het mogelijk om al deze bestanden in 1 keer uit te pakken? En/of bestaat er een bepaald programma dat deze videofragmenten aan elkaar kan zetten?
  Kzit wa in de puree..
  salukes

 • Ik heb het gedownload en kan nu inderdaad mijn avi bestandjes (afkomstig van digitale camera) afspelen op mijn PC, maar er zit geen geluid bij. Hoe kan dat? Het volume icoontje zit wel in het venster en staat open, maar toch heb ik alleen beeld en geen geluid.

 • Hoi ik heb een filmpke gedownload via µtorrent en kan het niet afspelen, ik probeerde ook al om ace mega codec pack te downloaden maar dit lukte niet. ik heb windows vista home premium, kan het daar aan liggen?

 • Ik heb een film gedownload in bittorrent en nu hij klaar is zie ik dat het een .ORG formaat is. Windows Media Player speelt hem wel af maar ik zou hem graag in een ander formaat hebben bijv. AVI om hem zo ook te kunnen gebruiken voor andere programma’s. Ik kom er niet achter wat ORG-bestanden zijn.
  Kan iemand mij hierbij helpen?

 • Hallo,

  Ik heb een vraag over het downloaden van bestanden via een torrent site. Ik krijg de film volledig gedownload maar het afspelen lukt niet. Ondanks het feit dat ik VLC heb gedownload. De bestanden in de map eindigen op bijvoorbeeld Die Hard 4.DivX-LTT.avi.!bt-bestand. Ik denk dat het probleem ligt bij het !bt-bestand?? Heeft iemand enig idee hoe ik de film kan bekijken??

  Mvg Erik

 • Hallo,

  Ik heb een vraagje. IK heb afgelopen week een film gedownload via Utorrent en het is klaar met downloaden.
  Maar als ik het open doe zegt het dat ik een licence nodig heb. Weet er misschien iemand hoe ik aan zo een licence kom ? En of ik er een link van windows DRM indentifinder kan krijgen? “BTW Google helpt niet” Het bestand extencie is Xvid-DVDR-ENG ofzo

  By voor baat bedankt,

  Uldbridt

 • Ben blij met jullie heldere informatie! Vraag is als ik films mbv VLC Media Player wil afspelen in powerpoint en dit alles op een usb-stick wil zetten om het op een andere pc te laten afspelen hoe ik VLC Media Player mee kan kopieeren om afspeelproblemen te voorkomen? Bij voorbaat dank. RJH

 • hallo
  ik heb een vraag ik heb flc player gedonload en geinstaleerd maar nu heb ik geen ondertitleling
  wie kan me helpen

  alvast bedankt jorn

 • hallo.

  Ik heb een vraagje..
  Ik heb een film gedownload, maar kon hem niet openen, nu heb ik via deze site gelezen dat ik VLC media player moest instaleren, gedaan.. ook via die site de code gedownload.
  Maar nu doet de film het nog steeds niet, want moet ik nu doen? heeft er iemand een oplossing?

  Gr. linda

 • hallo allemaal,
  9 van de 10 films die ik download op Utorrent doen het niet. (Error na 21 seconden) kan iemand me helpen?
  Groetjes Nicolle

 • ik heb up gedownload en op dvd gebrand. Is .avi bestand en deze speelt mijn dvd speler wel af.
  Andere film, ook .avi krijg ik wel melding dat er een cdrom in dvdspeler zit maar hij gaat automatisch op stop.
  wat doe ik niet goed?

 • Hallo

  Ik heb het VLC media player gedownload en kan mijn avi bestanden vanaf mijn digitale camera afspelen op mijn PC, maar er zit geen geluid bij. Hoe kan dat? Het volume icoontje zit wel in het venster en staat open, maar toch heb ik alleen beeld en geen geluid.
  Kunt u mij vertellen hoe je geluid erbij krijg?

 • ik heb VLC gedownload, maar ik krijg steeds een oranje wit hoedje in beeld, hoe kan ik zorgen dat ik het bestand toch kan afspelen?

 • Hallo,

  Ik heb een film gedownload, alleen weet ik niet hoe ik deze nu kan afspelen. Zou u kunnen uitleggen hoe dat precies werkt?

 • Hallo,

  Ik heb net bittorent gedownload. Nu heb ik wat films gedownload alleen krijg ik alleen geluid!!
  Hoe kan dit?

 • Ik had de VLC player reeds gedownload. Voorheen verscheen het icoontje van VLC (de kegel), nu zijn al die kegeltjes in windowsverkenner vervangen door het icoontje van windows mediaplayer en ik kan ook windows mediaplayer niet meer openen. Kan iemand in mensentaal uitleggen wat ik moet doen ?

  Dank bij voorbaat

 • Ik wil graag een avi bestand afspelen in vlc, maar dan krijg ik te zien: “Codec Error: Use Windows Media Player” en op WMP kan ik de film ook al niet afspelen. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 • Hallo

  Ik heb een film gedownload, ik heb geluid en beeld als ik hem afspeel via vuze maar als ik hem afspeel via nero show time heb ik alleen beeld maar geen geluid.
  Enig idee hoe ik dit moet oplossen?

 • Hallo,
  ik heb een vraag
  ik heb camera beelden die ik op dvd/cd wil branden
  maar hij geeft een fout melding dat hij een imm5 bestand niet kan lezen.
  wat is hieraan te doen?

  gr Maurice

 • vraagje als ik film wil kijken wil ik dat mijn comp meteen vlc player gebruikt i.p.v. media player waar stel je dat in???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *