Video cds


Bestanden openen / films branden: Video CD’s branden

Een video CD is een video bestand in MPEG1 formaat (.mpeg) dat op een CD-R gebrand is. Deze gekopiëerde CD is daarna in zo goed als iedere DVD speler te bekijken. De afkorting voor zo’n video cd is VCD. Het maken van zo’n Video CD is erg gemakkelijk als je de juiste software ervoor hebt. In dit geval is dat Nero Premium. Dit is geen freeware programma, maar het is wel voor 30 dagen gratis te gebruiken. Heb je al Nero geinstalleerd, klik dan hier.

Eigenlijk kun je op een Video CD alleen MPEG1 .mpeg bestanden branden, maar via Nero kun je ook bestanden als .avi en .wmv branden.


Nero 7 Premium downloaden en installeren

Om Nero 7 Premium te downloaden volg je deze link. Onderaan de pagina klik je op de download button onder ‘Nero 7 Premium’. Windows vraagt vervolgens wat je met het bestand wilt doen. Klik op uitvoeren. Nero 7 Premium is nu aan het downloaden. Het is een behoorlijk grote download, dus dit kan best lang duren. Als het downloaden is voltooid klik je wederom op uitvoeren. Er worden wat bestanden uitgepakt, waarna je gevraagd wordt of je de Yahoo search bar mee wilt installeren. Dit wil je waarschijnlijk niet, als je een zoekfunctie wilt hebben in je browser (ook voor torrents) kun je beter Firefox installeren. Selecteer dus de onderste optie, ‘nero installeren zonder Yahoo!-werkbalk‘, en klik op Volgende. Klik daarna op volgende, selecteer ‘ik ga akkoord met de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst‘ en klik vervolgens weer op volgende. Geef een naam op en klik achtereenvolgens op volgende, volgende en installeren.

In het scherm dat nu verschijnt kun je aangeven wat voor soort bestanden voortaan geopend zullen worden door Nero. Veel hiervan kun je het beste uitvinken, zoals bmp, gif, jpg, jpeg, psd en tiff. Het is waarschijnlijk dat dit soort bestanden beter door andere programma’s kunnen worden geopend. Vink ook de optie om Nero Scout te configureren uit.

Klik op volgende, en op voltooien. Nero 7 Premium is nu geinstalleerd!


Een Video CD (VCD) branden met Nero

Als je Nero geinstalleerd hebt, is een Video CD maken erg makkelijk. Klik op de Start knop van Windows en selecteer dan alle programma’s: Nero 7 Premium: Audio: Nero Burning ROM.

Nero Burning ROM is nu opgestart. Scroll in het vak onder CD naar beneden en selecteer Video CD. Klik vervolgens rechtsonder op New. Het scherm dat nu verschijnt is verdeelt in 2 delen: aan de linkerkant zie je de inhoud van je Video CD (die nu dus nog leeg is), en aan de rechterkant zie je de mappen in je computer. Zoek in het rechterscherm de map op waarin het video bestand staat dat je wilt branden, en sleep dat bestand vervolgens naar het linker scherm. Onderaan het scherm zie je hoeveel MB je al op de VCD hebt gezet, je kunt tot het gele streepje video bestanden toevoegen. Als je klaar bent met het verslepen van de bestanden klik je boven in het scherm op burn (het cdtje met het lufifertje). In het venster dat nu verschijnt klik je wederom op burn. Je Video CD wordt nu gemaakt en gebrand!


Meer informatie over het branden van Video CD’s met Nero

Als Nero begint met het maken van een VCD nadat je op Burn hebt geklikt, gaat Nero waarschijnlijk eerst de video ‘encoden’. Eigenlijk kunnen alleen MPEG1 bestanden als VCD gebrand worden. De meeste video bestanden die je via BitTorrent download zullen niet via MPEG1 gecodeerd zijn, het zijn bijvoorbeeld vaak DIVX (.avi) video’s. Deze moeten dan dus eerst omgezet worden naar MPEG1 formaat. Dat doet Nero automatisch voordat het daadwerkelijke branden begint. Dit kan soms behoorlijk lang duren!

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

2 thoughts on “Video cds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *